Aqueste llibre constitueix la presentació gràfica de la instal·lació del delicat món de l’artista Mònica Fuster (Palma, 1967), INCERTIDUMBRE, que ha construït amb llavors de mostassa entre làmines de paper. En pocs dies i regant el paper, les llavors donen pas a una planta d’un verd molt viu que permet llegir sobre el fons blanc del paper el mot ‘Incertidumbre‘. La llum, la calor, la humitat i, en general, les condicions de l’ambient dibuixaran la paraula. La forma tindrà una part de predicció i un marge d’error o sorpresa. És aquesta una primera incertesa, la de la forma final de la instal·lació, que ens insinuarà i interrogarà, metafòricament, sobre els revolts de la vida, que tractem de construir però no podem governar de manera absoluta.

IMG_3284

El procés artístic de germinació no acaba al punt àlgid de la vida de la planta. Aquesta s’acabarà pansint, es degradarà, s’enfosquirà, els brots es mesclaran amb el paper sobre el qual sobresurt. El món minúscul recordarà paisatges, desnivells, turons, boscos cremats. Més metàfores visuals, fàcils de traslladar al món dels conceptes, a la vida, als anhels, els triomfs i les derrotes. A les setmanes de l’inici de la intervenció, el paper convertit en un paisatge moribund, ple de bonys i humitats, serà destruït per l’artista. 20 fotografies documenten el relat gràfic del procés i el poeta i novel.lista José Carlos Llop participa al projecte amb tres escrits inèdits. ‘Incertidumbre’ és un experiment o un viatge per la transformació de la matèria on la paraula hi juga un paper protagonista. La imatge i el verb constitueixen el punt clau d’aquesta història. L’harmonia de la naturalesa també amaga un procés complex, extraordinari, una història natural, el secret de la vida, el misteri de la mort, la força de les paraules.

(Texto basado en el artículo de Carles Domènec extraído de revistabearn.com/2014/11/28 ).

Deja una respuesta

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación, y ofrecer contenidos y publicidad de interés. Al continuar con la navegación entendemos que se acepta nuestra Política de cookies.